Managementtrainingen

Leidinggeven en Motiveren (3-daags)

Leidinggeven en Motiveren

 

Voor u als leidinggevende is de motivatie van uw medewerkers van het grootste belang. Zij moeten immers de door u gestelde doelen realiseren. U beseft dan ook dat u voor een belangrijk deel afhankelijk bent van hun prestaties. U weet echter ook dat motivatie geen vanzelfsprekendheid is. Het is iets dat gecreëerd moet worden. Maar hoe? In de training Leidinggeven en motiveren leert u aan te sluiten op de motivatie van uw medewerker.

 

Neem direct contact op

 

 

Resultaat na de training Leidinggeven en motiveren:

  • Weet u wat motivatoren van uw medewerkers zijn
  • Kunt u beter beantwoorden aan de individuele ambities, kwaliteiten en talenten van uw medewerkers
  • Kent u het effect van uw leiderschapsgedrag op de motivatie van uw medewerkers
  • Kunt u uw team/medewerkers zodanig inspireren dat zij intrinsiek
    (vanuit zichzelf) bewegen in de richting van de organisatiedoelen

De training is bedoeld voor managers, leidinggevenden en projectleiders met minimaal 1 jaar werkervaring, die de motivatie en bevlogenheid van hun medewerkers willen verhogen. U gaat een analyse van uw eigen gedrag ten aanzien van uw eigen gedrag niet uit de weg en bent bereid avontuur aan te gaan.

 

Tijdens de training staat uw persoonlijke praktijksituatie centraal. Uw eigen ambitie, waarden en talenten worden vertrekpunten om te leren door reflectie en door te doen. Theorie en praktijk worden vanuit verschillende invalshoeken benaderd. Vanuit deze invalshoeken analyseert u de diverse ingebrachte praktijksituaties. U bepaalt uw handelen voor de toekomst en oefent nieuwe gedragsvormen.

 

De volgende onderwerpen komen aan bod: hanteren en verminderen van het stressproces, u zelf als energiebron: situationeel leidinggeven, werken vanuit een positieve spiraal, werken vanuit ambitie, waarden en talenten, creëren van organisatorische randvoorwaarden, de wereld waarnemen vanuit de roze bril en de zwarte bril, inspireren.

 

Neem direct contact op