Vergroot uw persoonlijke effectiviteit en
groei in uw rol als verkoopadviseur
met de Sales Training van Boosting People

Sales Training

We zien het regelmatig in de praktijk: verkoopmedewerkers voeren veel klantgesprekken, maar de resultaten blijven significant achter bij de verwachtingen.

Sales training in de praktijk

Wilt u commercieel excelleren? Verkoopmedewerkers willen graag uitblinken maar hebben in de praktijk veelal onvoldoende gereedschap om nieuwe klanten te verleiden voor uw firma of onderneming te kiezen. Kunt u zich voorstellen dat uw verkoopmedewerker blij is met de vraag: wilt u voor mij een offerte maken? Wij niet. Een goede maatwerk offerte opstellen kost immers veel tijd. Daarnaast worden offertes vaak gebruikt als vergelijkingsmateriaal. Hoe fijn zou het zijn als uw verkoper de offertevraag direct weet om te zetten in een order? Hoeveel extra marge zou hij realiseren als hij doelgerichte en succesvolle verkooptechnieken gaat inzetten tijdens het verkoopgesprek?

Neem direct contact op

Sales training van Boosting People. Voor wie?

U heeft het in zich om een prima verkoper of commercieel adviseur te zijn. Dat weet u zelf en u hoort dat ook van anderen. U bent verbaal vaardig en goed in staat uzelf en uw bedrijf te presenteren. Daarbij beschikt u over een gezonde dosis lef en weet u veel van uw product of dienst af. Nu is het belangrijk om uw vaardigheden zo effectief mogelijk in te zetten. In deze training vergroot u uw persoonlijke effectiviteit en groeit u in uw rol als verkoopadviseur.

Nieuw

De sales training Commercieel Excelleren is gebaseerd op de meest recente inzichten op het gebied van commerciële communicatie en salesvaardigheden. Vooraf wordt een mentaal paspoort per deelnemer gerealiseerd, waarbij de deelnemer middels een zelfgeschreven plan van aanpak aangeeft wat hij beter wil beheersen na afloop van de training. De sales training zelf vergt vier intensieve dagen (2 sessies van 2 dagen) waarin ingesleten gedragspatronen, waar nodig, worden afgeleerd en vervangen door beter renderende vaardigheden.

Het grote onderscheidend vermogen van de sales trainingen van Boosting People zit hem in het implementeren van drie principes die we hieronder nader toelichten. Wij zijn er bij Boosting People van overtuigd dat verkoopmedewerkers zichzelf eenvoudig kunnen programmeren. In onze praktijk zien we regelmatig dat verkoopmedewerkers de focus missen en op hun grondhouding proberen te scoren waardoor veel verkoopkansen onbenut blijven.

Tijdens de sales trainingen van Boosting People vertalen we de drie principes in praktijkgerichte cases. We planten als het ware een zaadje tussen de oren van onze deelnemers. Hierdoor beklijven de trainingen van Boosting People veel beter dan standaard verkooptrainingen.

Principe I

Ons 1e principe is het Pro Actief willen zijn. Veel mensen laten zich leiden door omstandigheden, zij hebben altijd een excuus als iets niet lukt. Het ligt nooit aan hen, maar altijd aan een derde. Deze mensen noemen wij Re Actief.

Het proactief zijn vertalen wij naar de filosofie van Stephen Covey. Hij omschrijft het proactief zijn als: Het verantwoordelijk zijn voor de dingen die we doen en die we zeggen en daarin gaan we heel ver. Verkopers komen niet meer weg met het over de schutting gooien van orders of met de welbekende rookgordijnen.

Principe II

Het 2e principe betreft een andere manier van denken. Veel verkopers en managers denken in de Waarom Niet modus. Als iets niet lukt, of als iets niet doorgaat, dan denken zij vaak: Waarom Niet?.

Wij trainen onze deelnemers altijd in een andere denkvorm, namelijk het Wat dan wel?. Hiermee kijken we positief naar de toekomst en behouden we altijd de regie over verkoopgesprekken.

Principe III

Het 3e principe overstijgt feitelijk de vorige twee principes. Wij noemen het: de klant belachelijk goed willen helpen. Niet omdat de klant dit van ons verwacht, maar omdat we dit zelf graag willen.

Dit is een eyeopener van de eerste orde. Veel managers en verkopers weten dit wel, maar passen dit principe bijna nooit toe. Het gevolg is dat men gefrustreerd raakt omdat iets niet lukt of doorgaat. En dan vervalt men al snel in de passieve modus¦

Wat maakt onze verkooptrainingen uniek?

 • Praktijkgerichte rollenspellen en cases, volledig toegespitst op uw situatie.
 • De trainingen zijn gericht op direct commercieel resultaat.
 • Na afloop van de training wordt het resultaat aan de hand van een coaching document besproken met uw directe leidinggevende.

Bewezen succes met de sales training van Boosting People

De afgelopen jaren verbeterden tal van sales professionals hun prestaties dankzij de verkooptrainingen van Boosting People. Dit bewezen succes is terug te voeren op vier kernbegrippen:

 1. Praktijkgericht
  Boosting People maakt geen gebruik van docenten maar van praktijktrainers: ervaren professionals die als commercieel directeur of salesmanager de harde praktijk feilloos hebben doorstaan.
 2. Resultaatgericht
  We trainen uitsluitend in technieken en vaardigheden die direct bijdragen aan het commercieel succes van de deelnemer. Bij iedere training geldt de volgende vuistregel: 20% theorie en 80% praktijk.
 3. On the edge
  Onze trainers gaan tot het uiterste en verlangen dat ook van de deelnemers. De trainer wordt liever nuttig gevonden dan aardig (liefst beide natuurlijk).
 4. Contracterend
  Zowel in de voorbereiding als de nazorg maken we met de directe leidinggevende van de deelnemer concrete afspraken over interne coaching. De echte training start immers in de dagelijkse praktijk.

Benieuwd naar de sales training van Boosting People of andere commerciële trainingsmodules? Neem direct contact op met Boosting People en maak kennis met onze consultants en business coaches.

Neem direct contact op