Salesmanagement
Salesmanagement

Salesmanagement

Salesmanagement is essentieel voor iedereen in een commerciële functie. Elk verkoopproces wordt voor het grootste deel bepaald door de emotie van de klant. Het gevoel wat een potentiële klant krijgt bij uw aanbod is tijdens het verkoopproces essentieel. Om deze gevoelens van potentiële klanten in positieve zin te beïnvloeden, spelen de volgende basisnormen een belangrijke rol om succesvol te kunnen verkopen;

Bekendheid.

Een bekend bedrijf, product of dienst verkoopt beter!

De stelling bij salesmanagement is eenvoudig; bekende bedrijven, bekende producten en bekende diensten scoren beter! Onbekendheid verkleint de verkoopkans. Bedrijven, producten of diensten met een hoge bekendheid zijn aantoonbaar succesvoller. Tevens blijkt dat de inspanningen van verkoopmedewerkers bij bekendheid eerder leiden naar verkoopsucces. U kunt de bekendheid van uw bedrijf op vele manieren stimuleren en opbouwen. De wijze waarop is sterk afhankelijk van hetgeen u wilt verkopen en aan wie. Tijdens onze training salesmanagement leert u hoe u het juiste plan van de aanpak in de praktijk brengt.

Vertrouwen.

De juiste presentatie verkoopt gemakkelijker!

Wanneer een potentiële klant het goede gevoel heeft bij uw bedrijf, is de kans tot verkoop aanzienlijk groter. Op welke wijze kijken potentiële klanten naar uw bedrijf en welke middelen gebruikt u om het klantgevoel te sturen. Veel ondernemers hanteren de stelling dat kwaliteit en een optimale service de basis is voor een professioneel bedrijfsimago en een goed klantgevoel. Deze argumenten zijnbij verkoop minder krachtig. Klanten die nog nooit met u hebben samengewerkt, kunnen helaas niet beoordelen wat de kwaliteit en de service van uw bedrijf is. Potentiële klanten zullen uw bedrijf dan ook altijd op andere aspecten beoordelen. De presentatie en de uitstraling bepalen in deze fase van het verkoopproces voor het grootste deel het vertrouwen en het goede gevoel van potentiële klanten. De presentatie en uitstraling is daarmee een essentiële hulpmiddel om uw verkoopkansen te vergroten.

Interesse.

Een geïnteresseerde klant koopt eerder!

Wanneer uw bedrijf, uw dienst of uw product niet interessant genoeg is voor een potentiële klant, dan zult u het minder gemakkelijk verkopen. Het is dus belangrijk voor uw verkoopkansen dat u uw bedrijf, uw product of uw dienst zo interessant mogelijk maakt. Verkoopargumentatie speelt bij sales management een belangrijke rol. De aanpak van Boosting People is gebaseerd op een doelgroepgerichte aanpak. Door deze aanpak bent u in staat uw commerciële boodschap en verkoopargumenten veel specifieker te richten op de behoefte van de klant die u wilt benaderen. U kunt de taal van de doelgroep beter spreken, waardoor uw boodschap eerder als interessant wordt beoordeeld. Dit maakt de verkoopkans aanzienlijk groter.

Structuur.

Verhoog met salesmanagement het effect, de sturing en de controle van uw verkoopactiviteiten

Het verkoopproces bestaat uit verschillende fasen. Elke fase heeft een functie om tot het uiteindelijke doel te komen; namelijk verkopen. Door elke fase van het verkoopproces in te vullen, verhoogt u het effect van uw verkoopactiviteiten en kunt u uw medewerkers beter laten verkopen. Een goed fundament voor de commerciële slagkracht van uw bedrijf.

Commerciële uitgangspunten.

Wanneer u de resultaten van uw commerciële medewerkers wilt verhogen, dan is het bepalen van concrete uitgangspunten essentieel. Dit is namelijk de basis voor effect, sturing, duidelijkheid en controle.

De commerciële uitgangspunten bij salesmanagement voor het verkoopproces zijn:

 • Product/doelgroepcombinaties (PDC)
 • Verkoopargumentatie
 • Plan van aanpak
 • Financiële uitgangspunten
 • Uitvoeringsnormen
 • Organisatorische normen

Product Doelgroep Combinatie (PDC)

Een doelgroepgerichte aanpak vergroot uw kansen.

Probeer bij alle verkoopactiviteiten zoveel mogelijk te focussen op doelgroepen. Het succes van acquisitie wordt voor het grootste deel bepaald door het vermogen dat u een klant benadert met argumenten waarmee de interesse van de specifieke klant wordt aangesproken. Hoe concreter u dus weet aan wie u wat wilt gaan verkopen, hoe beter u de juiste argumentatie kan afstemmen om dit te realiseren.

De salesmanagement aanpak van Boosting People is gebaseerd op een aanpak waarbij product/doelgroep-combinaties (PDC) centraal staan. Een product/doelgroepcombinatie is een combinatie van een product of een dienst gericht op één specifieke doelgroep. Hoe gerichter en specifieker deze combinatie is, hoe groter de kans is op succes. Wanneer u  in staat bent om unieke PDC’s te formuleren, dan wordt er de mogelijkheid gecreëerd voor:

 • onderscheidend vermogen
 • zéér gerichte aanpak
 • het omzeilen van concurrentiedruk
 • het verhogen van uw verkoopresultaten
 • een creëren van een bredere afzetmarkt

Om te ontdekken welke product / doelgroepcombinaties binnen uw bedrijf geformuleerd kunnen worden waarmee u zich kunt onderscheidenen en waarmee uw medewerkers gericht aan de slag kunnen, hanteert Steyn&Allberg een unieke schematische aanpak. Wilt u meer weten over Salesmanagement? Vraag dan meer info op via onderstaande button.

Neem direct contact op

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.