Boosting People
Sales Management

Sales Management

Sales Management

De lat gaat omhoog! Als manager opereert u in een complexe omgeving en bent u de spil van de organisatie. Tijdens de training Sales Management houden we u een spiegel voor en leren we u hoe u medewerkers optimaal motiveert.

Natuurlijk is Sales Management essentieel voor iedereen in een commerciële functie. Dit omdat het verkoopproces in de eerste plaats wordt bepaald door de emotie van de klant. Pas daarna volgt de ratio. Het gevoel wat een potentiële klant krijgt bij uw aanbod is tijdens het verkoopproces essentieel. Om deze gevoelens van potentiële klanten in positieve zin te beïnvloeden, spelen de volgende basisnormen een belangrijke rol om succesvol te kunnen verkopen;

 

Neem direct contact op

Bekendheid.

Een bekend bedrijf, product of dienst verkoopt beter!

De eerste stelling bij sales management is eenvoudig; bekende bedrijven, bekende producten en bekende diensten scoren beter! Onbekendheid verkleint de verkoopkans. Conclusie: bedrijven, producten of diensten met een hoge bekendheid zijn aantoonbaar succesvoller. Als tweede blijkt dat de inspanningen van verkoopmedewerkers bij bekendheid eerder leiden naar verkoopsucces. Tijdens onze training sales management leert u hoe u het juiste plan van de aanpak in de praktijk brengt.

Vertrouwen.

De juiste presentatie verkoopt gemakkelijker!

Wanneer een potentiële klant het goede gevoel heeft bij uw bedrijf, is de kans tot verkoop aanzienlijk groter. Op welke wijze kijken potentiële klanten naar uw bedrijf? Veel ondernemers hanteren de stelling dat een optimale service de basis is voor een goed klantgevoel. Dit argument is bij verkoop minder krachtig. Klanten die nog nooit met u hebben samengewerkt, kunnen helaas niet beoordelen wat de service van uw bedrijf is. Potentiële klanten zullen uw bedrijf dan ook altijd op andere aspecten beoordelen. De presentatie en de uitstraling bepalen in deze fase van het verkoopproces het goede gevoel van potentiële klanten. De presentatie en uitstraling is daarmee een belangrijk hulpmiddel om uw verkoopkansen te vergroten.

Interesse.

Een geïnteresseerde klant koopt eerder!

Verkoopargumentatie speelt bij sales management een belangrijke rol. De aanpak van Boosting People is gebaseerd op een doelgroepgerichte aanpak. Door deze aanpak bent u in staat uw commerciële boodschap en verkoopargumenten veel specifieker te richten op de behoefte van de klant. U kunt de taal van de doelgroep beter spreken, waardoor uw boodschap eerder als interessant wordt beoordeeld. Conclusie: U vergroot uw verkoopkans!

Structuur.

Verhoog met sales management het effect van uw verkoopactiviteiten

Het verkoopproces bestaat uit verschillende fasen. Elke fase heeft een functie om tot het uiteindelijke doel te komen; namelijk verkopen. Door elke fase van het verkoopproces in te vullen, verhoogt u het effect van uw verkoopactiviteiten. Een goed fundament voor de commerciële slagkracht van uw bedrijf.

Commerciële uitgangspunten.

Wanneer u de resultaten van uw commerciële medewerkers wilt verhogen, dan is het bepalen van commerciële uitgangspunten essentieel.

De commerciële uitgangspunten bij sales management voor het verkoopproces zijn:

 • Product/doelgroepcombinaties (PDC)
 • Verkoopargumentatie
 • Plan van aanpak
 • Financiële uitgangspunten
 • Uitvoeringsnormen
 • Organisatorische normen

Product Doelgroep Combinatie (PDC)

Een doelgroepgerichte aanpak vergroot uw kansen.

Het succes van acquisitie wordt voor het grootste deel bepaald door het vermogen dat u weet aan wie u wat wilt gaan verkopen.

De sales management aanpak van Boosting People is gebaseerd op een aanpak waarbij product/doelgroep-combinaties (PDC) centraal staan. Een PDC is een combinatie van een product of een dienst gericht op één specifieke doelgroep. Hoe gerichter en specifieker deze combinatie is, hoe groter de kans is op succes. Wanneer u  in staat bent om unieke PDC’s te formuleren, dan creëert u:

 • onderscheidend vermogen
 • zéér gerichte aanpak
 • het omzeilen van concurrentiedruk
 • het verhogen van uw verkoopresultaten
 • een creëren van een bredere afzetmarkt

Om te ontdekken welke PDC’s binnen uw bedrijf geformuleerd kunnen worden, hanteert Steyn&Allberg een unieke schematische aanpak. Wilt u meer weten over Sales Management? Vraag dan meer info op via onderstaande button.

 

Neem direct contact op

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *