Boosting People
Time Management

Time Management

Time Management

In onze training Timemanagement leert u doelen en prioriteiten te stellen en een gezonde werk-privébalans te creëren. De training Time Management is niet gebaseerd op standaard oplossingen. Uitgangspunt is de eigen dagelijkse praktijk, met name het managen van jezelf. Wilt u efficiënter (samen)werken en deadlines halen zonder continu over te moeten werken? Na de training gaat u effectiever met uw tijd om. Hoe creëer ik een dagindeling waarbij ik zo efficiënt mogelijk functioneer? Deze vraag staat centraal tijdens de eendaagse training Time Management voor Medewerkers.

Inhoud programma

  • Valkuilen, tijdvreters
  • Feedback geven en ontvangen
  • Hoe vergroot u uw persoonlijke effectiviteit?
  • Activiteiten delegeren?
  • Hoe plant u dagelijkse werkzaamheden?
  • Wat zijn uw primaire en secundaire taken?
  • Samenwerken in teams
  • Omgaan met spanning en stress
  • Hoe maakt u werkformulieren voor een efficiënte planning?
  • Hoe maakt u een indeling van uw dagelijkse, wekelijkse en maandelijkse activiteiten?

Timemanagement-matrix van Covey

Deze matrix is een super handig hulpmiddel. Het geeft ons inzicht in de verschillende taken in je werk en hoe je daar slimmer mee om kunt gaan.

Belangrijk en/of urgent

Heel simpel: een taak is belangrijk of niet. En een taak is urgent of niet. Meer smaken zijn er niet. Zo komen we dus aan vier kwadranten.

Belangrijk en urgent – Kwadrant 1:

Dit is het kwadrant van branden blussen: het oplossen van allerlei acute problemen, klachten, projecten met een deadline op korte termijn. Het moet gedaan worden en het kan niet wachten.

Belangrijk maar niet urgent – Kwadrant 2:

Hier ligt de basis voor jouw succes. Misschien valt het je niet mee om genoeg ruimte voor dit kwadrant te vinden, maar het is echt superbelangrijk. Want in dit kwadrant kun je plannen en verbeteren, hier is ruimte voor ontwikkeling en kansen!

Onbelangrijk en urgent – Kwadrant 3:

In dit kwadrant ben je de branden van anderen aan het blussen. Iemand anders verwacht dat jij zijn problemen wel even op zult lossen. Of je wordt om de haverklap gestoord of gebeld of gemaild over onbelangrijke zaken. Als je niet oppast krijg jij allerlei extra (voor jou onbelangrijke) taken die je eigenlijk niet wilt.

Onbelangrijk en niet urgent – Kwadrant 4:

Het ‘vluchtkwadrant’. Dit kwadrant moet je zoveel mogelijk vermijden, want hier doe je onnodige dingen: overmatig internetten, spelletjes doen en tv kijken bijvoorbeeld. Als je geen zin hebt in je werk of geen duidelijke doelen hebt is het oh zo verleidelijk om met allerlei kwadrant 4 dingen bezig te gaan.

Neem direct contact op

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *