Samenwerken
Samenwerken

Samenwerken

Samenwerken en teamontwikkeling. Over het algemeen wordt samenwerking gezien als het proces waarbij meerdere mensen samen aan een taak werken. Je werkt dus met z’n allen richting hetzelfde doel: je hebt elkaar nodig! Dat maakt het vaak ook lastig, want iedereen is verschillend en dat zie je direct terug in hoe mensen met elkaar samenwerken.

Wij helpen teams te creëren die als eenheid opereren, constructief samenwerken en flexibel inspelen op veranderingen. Door het onderling vertrouwen van teamleden te vergroten en een gezonde feedbackcultuur te creëren. We geven inzicht in talenten en drijfveren binnen teams en laten zien hoe deze het best aangesproken kunnen worden. Daarnaast helpen we leidinggevenden bij het creëren van een gezonde en veilige werkomgeving. Zo zorgen we voor meer werkplezier. Daarbij hebben we nadrukkelijk aandacht voor diversiteit en inclusie binnen team en de meerwaarde hiervan. Ook zorgen we ervoor dat teamleden over de juiste kennis en competenties beschikken die nodig zijn om effectief samen te kunnen werken.

Waarom is samenwerken belangrijk?

Goed samenwerken met je collega’s is belangrijk om iets met elkaar te bereiken. Want met elkaar kun je meer dan alleen! Maar er zijn nog meer redenen waarom je er niet onderuit komt om samen te werken in je team:

Door samen te werken leer je van elkaar

Elke collega heeft een andere achtergrond. En dat is fijn, want het betekent dat je een probleem of uitdaging vanuit meerdere invalshoeken kunt bekijken. Zo leer je van elkaar en ontwikkel je ook samen als team.

Als team sta je sterker dan alleen

Moet je een lastige e-mail schrijven? Of kom je maar niet uit dat ingewikkelde rapport? Je collega’s zijn er om je te helpen! Door goede samenwerking sta je er nooit alleen voor.

Haal het beste uit jezelf

Werk je met je collega’s in een team? Dan ontstaat er waarschijnlijk ook wel eens wat competitie. Dat is goed, want zo daag je elkaar uit. Door nauw samen te werken motiveer je elkaar. Zo halen jullie het beste uit jezelf.

Stel gezamenlijke doelen

Hebben jullie gezamenlijke doelen voor het hele team? Zo heb je iets om samen naartoe te werken en blijven jullie gemotiveerd! Zorg wel dat je duidelijke en haalbare doelen stelt. Ga in overleg om de gezamenlijke doelen op te stellen, zodat je zeker weet dat alle neuzen dezelfde kant op staan. Zorg ook dat de doelen realistisch zijn. Als iedereen hetzelfde over het doel denkt, wordt het gedragen door het hele team. Zo heb je meer kans dat jullie het doel samen behalen!

  • zorg voor goede communicatie

Duidelijke communicatie is een van de belangrijkste sleutels tot een goede samenwerking. Waarom? Omdat je dan precies weet waar iedereen mee bezig is en waar ze tegenaan lopen. Je kunt niet iedereen beïnvloeden, dus begin bij jezelf. Maak altijd goed duidelijk wat je van de ander wilt. Probeer je ook niet te ergeren aan mensen die anders communiceren dan jij. Verplaats je liever in de ander en ga altijd in gesprek.

  • pas je aan elkaar aan

Elke collega is anders. Dat is juist leuk, want verschillende mensen nemen verschillende dingen mee voor het team. Maak gebruik van elkaars sterktes. Dat zorgt er juist voor dat je groeit. Het is, zeker als jullie erg verschillend zijn, wel belangrijk om rekening te houden met de verschillen. Merk je bijvoorbeeld dat de manier waarop je met een collega omgaat voor onbegrip zorgt? Pas dan zelf je gedrag aan om conflicten te voorkomen.

Wil je meer weten over de training Samenwerken?

 

Neem direct contact op

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *