Training en Coaching
Training en Coaching

Training en Coaching

Als je ons vraagt wat het resultaat is van training en coaching? Dan antwoorden wij: Iedere dag een beetje beter willen worden! Meer dan 25 jaar kijken wij in keukens van de meest uiteenlopende organisaties. Organisaties waar met name groei of meer begrip op de werkvloer als hulpvraag worden benoemd voor Training en Coaching. Vanuit onze dagelijkse praktijk merken wij dat in alle gevallen organisaties moeite hebben met het communiceren van veranderingen. Deze vertaalslag vormt o.a. het bestaansrecht van opleiders als Boosting People. Training en Coaching bestaat hoofdzakelijk over het realiseren van ander gedrag en een andere mindset bij de werknemers van onze opdrachtgevers. Training en Coaching daagt dus ook uit om na te denken over de psyche van de mens; ‘Waarom werk ik en waarom werkt ik hier?’ 

Training en coaching

Dit aspect maakt ons werk fascinerend en uitdagend. Wij vragen ons vaak af waarom mensen moeizaam functioneren. Hoe het mogelijk is dat iemand vol trots en enthousiasme een perfecte arbeidsovereenkomst tekent om vervolgens een aantal jaren later met tegenzin aan het werk te zijn. Wij zien dagelijks medewerkers die in vastgeroeste patronen werken, medewerkers die ontevreden zijn over van alles en nog wat, medewerkers die geen ruimte willen geven aan andere wegen die naar Rome leiden. En vooral medewerkers die … klagen! Ze klagen dan bij voorkeur niet rechtstreeks tegen diegene waarvoor het geklaag bedoeld is… Nee, wat wij vaak zien is dat klagende medewerkers vooral steun zoeken bij gelijkgezinde collega’s. Het gevolg is dat zij samen een klagend bondje vormen en dan vrolijk tijdens pauzes alle gal van de dag samen delen! 

JA-maar cultuur

Het management merkt in zo’n situatie dat er onvrede speelt op de werkvloer. Leidinggevenden voelen als geen ander aan dat de sfeer goed, gespannen of ronduit vijandig is. Ze weten doorgaans vaak niet hoe ze hier mee om moeten gaan. Uiteindelijk wordt er dan een beroep gedaan op een professionele opleider. De hulpvraag lijkt in eerste instantie complex maar komt vaak op hetzelfde neer; ‘Ja, op zich hebben wij goed gekwalificeerde medewerkers. Maar ja, ze doen niet meer wat wij van ze vragen’. Of ‘Onze medewerkers kunnen niet goed samenwerken.’ Alsook ‘Onze interne communicatie mag wel wat beter’. Nog schrijnender ‘Ons bedrijf bestaat uit te veel eilandjes, we leven dagelijks in een JA MAAR cultuur… kunnen jullie ons helpen?’ 

 

Neem direct contact op

Werkplezier

Werkplezier komt als drijfveer om te willen werken naar voren als motief nummer één! Dus nog voor het hebben van zekerheid, nog voor de behoefte aan sociale contacten en nog voor een goede geldelijke beloning… Wetenschappelijk is inmiddels al lang bewezen dat het verhogen van het werkplezier de productiviteit verbeterd en het ziekteverzuim beperkt. Het verhogen van het werkplezier is dus de sleutel naar succes. Hoe realiseer je een optimale werksfeer? Hoe zorgen directies en managers ervoor dat medewerkers het gevoel hebben dat ze ertoe doen? Complimentjes geven is niet genoeg, hoe dan wel? Wij geloven dat eigenschap 7 van Stephen Covey’s bestseller ‘De 7 eigenschapen van effectief leiderschap’ het antwoord in zich heeft.

Jezelf verbeteren

Vaak leggen wij de link naar sport. We vragen aan deelnemers van onze programma’s of ze vroeger aan sport gedaan hebben. In negen van de tien keer gaan veel vingers de lucht in. ‘Jazeker, ik heb vroeger op hoog niveau, gehockeyd, gevoetbald, tennis gespeeld etc.’ Onze tweede vraag is dan: Hoe vaak trainde jij per week om dit niveau te halen? ‘Vier keer in de week, met op zaterdag een wedstrijd’. Dus als ik het goed begrijp heb jij van je zesde levensjaar tot je twintigste iedere week getraind om jezelf te verbeteren… Dat is meer dan 6.000 uur!  Waarom trainde jij zoveel? Antwoord: Om de beste te worden natuurlijk!  

De eyeopener is daar als wij de vraag stellen; ‘Nu ben jij manager, daar krijg jij maandelijks een flinke vergoeding voor. Je zou dus kunnen stellen dat je professioneel manager bent … Hoe vaak train jij nu nog om de beste manager te willen worden? 

Het antwoord luidt vaak: eigenlijk nooit …’

Wil je meer weten over training en coaching?

 

Neem direct contact op

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *