Commerciële Vaardigheden
Commerciële Vaardigheden

Commerciële Vaardigheden

Commerciële Vaardigheden zijn onontbeerlijk als je jezelf, jouw organisatie, jouw producten of diensten presenteert. Wat wij bijvoorbeeld vaak zien is dat commerciele medewerkers weliswaar veel klant gesprekken hebben maar dat het aantal orders vaak tegenvalt bij de verwachtingen. Hoe kun jij  jouw commerciele slagkracht vergroten? Daar draait het om tijdens de training Commercieel Vaardigheden van Boosting People. Je leert hoe je de regie behoud tijdens commerciele gesprekken. Daarnaast leer je hoe je bezwaren overwint en hoe je door middel van het stellen van relevante vragen sneller jouw doel behaald. Welke onderdelen kun je verwachten tijdens de training commerciële vaardigheden?

  • Wat vinden klanten belangrijk
  • Hoe kan ik klanten beïnvloeden
  • Welke vraagtechnieken zet ik in tijdens commerciele gesprekken
  • Hoe overwin ik bezwaren zonder de relatie te beschadigen
  • De regie tijdens commerciele gesprekken
  • Hoe presenteer ik mijzelf
  • Het overtuigen van klanten zonder te drammen
  • Wat is er naast de prijs nog meer belangrijk

 

Neem direct contact op

Wat zijn commerciële vaardigheden?

Vanuit onze visie ben jij commercieel als jij in staat bent om vanuit de klant te denken in plaats van voor de klant. Je beschikt dus over een groot inlevingsvermogen en wilt klanten belachelijk goed helpen, niet omdat klanten dit van jou verwachten, maar omdat jij dit zelf wilt. Commercieel zijn zit dus deels in je genen, het is een talent. En dit talent kun jij verder ontwikkelen op het gebied van houding en gedrag en op het gebied van vaardigheden. Vaardigheden zijn bijvoorbeeld vraagtechnieken, non verbaal gedrag, effectief communiceren, bewaartechnieken, presenteren, luisteren en analyseren. Bij het hebben van commercieel inzicht zie je vooral in waarom bepaalde producten of diensten wel succes hebben en andere niet. Zo kun je de concurrentie bepalen en ben je in staat de eigen producten en diensten te positioneren in de markt.

Klantgericht zijn

De meeste ondernemers zijn klantgerichte mensen. Ondernemers weten als geen ander dat tevreden klanten terug komen en mond op mond reclame is nog altijd het beste en goedkoopste visitekaartje. Ondernemers dromen van veel tevreden klanten waar ze ook nog eens een ruime marge op behalen. Aan klachten en ontevreden klanten hebben ondernemers een hekel. Ze weten dat ze met klachten klanten zullen verliezen en dat ontevreden klanten deze onvrede zullen rond bazuinen. Uiteindelijk gaat dit altijd ten koste van de marge en de winstgevendheid van zijn organisatie. Een van de belangrijkste commerciële vaardigheden is een klantgerichte houding. Vaak vertalen we deze term naar: de verwachtingen van klanten overtreffen door ze belachelijk goed te willen helpen. Dat begint altijd met oprechte aandacht en belangstelling voor klanten. En onthoudt: ‘Aardige mensen krijgen meer gedaan …’ 

Klantbehoeften

Je gebruikt jouw commerciële vaardigheden om uiteindelijk tot een verkoop van een product of dienst te komen. Dan is het handig dat je de algemene klantbehoeften van klanten kent. Gelukkig zijn deze algemene klantbehoeften voor iedere branche gelijk. Tijdens de training Commerciele Vaardigheden zoomen we in op deze klantbehoeften: Tijd, Zekerheid, Faire Prijs, Gemak en Erkenning. Tijdens de training leer je hoe je deze klantbehoeften inzet tijdens commerciele gesprekken en welk effect deze bewustwording heeft. Daarbij spiegelen we graag; ‘Wilt jij jouw klanten kwijt? Laat ze onnodig lang wachten!

Vraag hieronder informatie op over de training Commerciele Vaardigheden. Het is de manier om jouw commerciele slagkracht van jezelf of van jouw team te verhogen!

 

Neem direct contact op

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *